Madonna. Old news.

Madonna a concertat la Bucuresti si a fost huiduita. Old news.

N-am fost prezenta, dar e impardonabil ca a zis nu stiu ce expresie gen tetrailes bahtalo si a crezut ca intelegem si ca suntem tigani.
Mesajul anti discriminare si atins insa scopul. A pus degetul pe rana, chiar daca multi nu admit asta.



In zilele urmatoare concertului, diverse figuri publice de la Evelyn Badea la Johnny Raducanu si la Vadim au iesit la in prime time sa-si spuna oful in ceea ce priveste mesajul Madonnei. Ultimii doi fusera invitati la Q&A pe Antena 3, alaturi de Floriana Jucan. Vadim facea spume vis-à-vis de comunitatea gay, spunea ca el e fan Madonna ”dar nu asta, ci Madonna, mama lui Iisus” si zbiera cit il tineau plaminii ca tiganii nu sunt discriminati in tara asta. Dupa umila mea parerea, cind ai fost amendat de CNCD tu insuti pentru discriminare si totusi iti permiti sa vii cu astfel de asertiuni privind inexistenta discriminarii in Romania, inseamna ca nu realizezi ca nu vorbesti cu consumatori de Rudotel. Sau Valium. Sau Xanax.
Mircea Zara se tinea strins cu miinile de dulap(closet, la asta ma refer) si Razvan Ciobanu isi salveaza propria demnitate subliniind ca el nu-i activist, ca nu crede si nu sustine parteneriatele/adoptiile casatoriile gay.




Tot vis-à-vis de Madonna, Cristina Bazavan ne-a spus pe blogul ei ca Madonna ne arata cum suntem ca natie. Cind am citit prima data m-am infuriat rau de tot, dar am lasat lucrurile sa cool off. E foarte interesant sa ti se reproseze tie, cititorului, ca televiziunile au facut breaking news din venirea Madonnei in Romania si ca asta e o natie de provinciali complexati(tarani, pe sleau) fiindca se uita la aceste stiri, in vreme ce revista Tabu are pe site un articol cu poze numit, cum altfel, decit Viata sexuala a Madonnei in poze.
Parera mea ramine ca pestele se impute de la cap, in cazul asta, de la presa.

Comentarii

CM a spus…
Macar de-am fi o natie de tarani!
Necazul e ca suntem una de slugi, din pacate asa ne-am creat si nu suntem in stare sa evoluam.
Vroiam sa comentez ultima fraza aia cu pestele, capul si presa. Daca presa e capul societatii e grav tare. Pentru ca e plina de amatori care se cred constiintele neamului. Sunt de doua tipuri: cei batrani cu shortcut-uri mentale comuniste si cei tineri cu grave deficiente de logica, de exprimare si de informatie. Micul vartej creat de Madonna i-a cuprins pe toti. "seniorii" s-au aplecat asupra mesalului "divei" si au comentat conform cu obsesiile lor personale. Iar "noul val" a stat cu ochii ( cei rimelati ) pe usa hotelului Madonnei si au inganat aceleasi 5 cuvinte in diverse combinatii( diva, trandafiri, controversata... se pare ca nu erau 5 ci 3...)
A fost ca si cum s-ar fi dus la un restaurant si ar fi comentat viata amoroasa a chelnerilor, pretul fetei de masa si discutiile auzite din bucatarie. Dar despre mancare cand vorbim ?
Puppy_lover1312 a spus…
@CM: ai totală dreptate. Noul val a început să se mîndrească cu faptul că a făcut fitness in aceeaşi sala in care a făcut şi Madonna, in vreme ce "greii" mai aveau puţin şi o făceau "curvă" in prime time. Despre mîncare nu putem vorbi, ne interesează doar că e înconjurată de scandaluri şi că biserica e mereu in spume cînd aude de ea. Dar mai e puţin şi-o să dea şi ea colţul şi să vezi atunci ce breaking news o să facă presa. Cel puţin la fel ca la michael. Şi-or să iasă vedetutele române la tv,de la andreea bălan la sexy brăileanca, să spună in prime time desigur ce a însemnat Madonna pt ele şi cum le-a influenţat cariera. Şi ghici cine mediatizează aşa ceva: PRESA.
Aşa va fi că şi cînd a murit michael, au ieşit pe interval vedetele, de la Fuego la Fizz, oameni care n-au nicio treabă cu muzica lui michael, să spună cum i-a influenţat.
Cine i-a promovat? PRESA.
Din pacate, si presa este o afacere. Atunci cand trei studii facute independent iti demonstreaza ca Madonna vinde, pai Madonna pui in prime time, n-ai ce face :)! Multa lume uita ca presa, recte televiziunile, ziarele si radiorurile, inclusiv media on line, sunt afaceri. Mai mici sau mai mari, dupa buzunarul si posibilitatile patronilor. Si, tot asa, mai mult sau mai putin serioase, mai mult sau mai putin independente. Imi pare rau, dar atunci cand stii ca Madonna, cu mesajul ei cu tot, iti vinde stirea si iti asigura salariul, o faci. Nu scrii despre Festivalul Enescu, desi, deontologic si etic vorbind, ar trebui!
Puppy Lover a spus…
@Catwoman: presa n-ar trebui să fie o afacere, ar trebui in primul şi in primul rînd să fie a patra putere in stat, aşa cum ar trebui.presa mondenă tre să-şi vadă de treburile ei, şi presa de politic şi social să nu aducă in studio diverşi să-şi dea cu părerea după cum îşi iau medicamentele.
Doar televiziunea publica si radioul public pot sa-si permita sa nu fie o afacere, si ei doar partial, fiindca ii finantam noi, de la buget. in rest, peste tot in lumea asta, presa este o afacere sau moare. asta e economia de piata :)
CM a spus…
@ Catwoman
Daca observi ca Madonna vinde e foarte bine sa dai stire despre Madonna. Ce nu este in regula este sa fabrici obsesiv stiri despre Madonna. Ce stirea lu' peste e aia ca M a stat toata ziua in hotel ilustrata de imaginea usii din spate a acestuia?
De ce nu ar fi si Festivalul Enescu un prilej de stiri? Doar si acolo vin artisti, unii cu personalitati puternice. O sa imi spui ca populatia nu e interesata de astia. Ai tu evaluari stiintifice care sa spuna cati romani sunt interesati de Madonna si cati de Festivalul Enescu? M-as mira sa ai.
Cred ca de fapt vorbim despre calitatea extrem de scazuta a jurnalistilor romani ( stiu ca gresesc generalizand , dar nu ma indepartez foarte tare de adevar). Un subiect ca Madonna e foarte la indemana, poti sa copy/paste o tona de articole despre ea. Despre Maria Raducanu gasesti mai greu pe internet detalii picante...
Ca ultim argument aduc in discutie canalele Mezzo, Discovery. Oamenii astia fac bani buni exploatand zone "mai putin interesante" Ei nu stiu ca Madonna vinde emisiunile?
Puppy lover a spus…
@Catwoman:şi New York Times e un ziar şi o afacere. Doar că ei au plătit aprox. 400.000 dolari pt cover-story-ul de pe 30 august, despre eutanasierea victimelor uraganului Katrina (2005) la Memorial Medical Center, spitalul din New Orleans. Povestea e scrisă după 4 ani de investigaţii. In romania nu ai cu cine să faci jurnalism de investigaţie, pentru că toată lumea se mulţumeşte să vadă 3 foto cu madonna la geam.gata presa.
Personal nu ştiu cazuri de ample investigaţii jurnalistice in ro(4 ani la NYT). şi nu cred că mă înşel.
Puppy lover a spus…
@CM:uiţi că discovery nu e program românesc.
CM a spus…
si era nevoie sa imi amintesti ?!?
Puppy Lover a spus…
^ M-a binedispus replica ta. Raportul Madonna /festivalul G. Enescu e 70000/4500 adică 15/1 spectatori. Nici asta nu era nevoie să-ţi amintesc, nu?
CM a spus…
Eu vorbeam despre oamenii interesati de Festival/Madonna , nu de cei care au fost la concerte. Intrebarea ramane in picioare.
Puppy lover a spus…
^ Cam asta e raportul.şi da, era nevoie să-ţi reamintesc pt că ai zis discovery şi nu tvr cultural.de ex
CM a spus…
Pai, la TVR cultural nu se uita nimeni ca e prost facute emisiunile.
Oricum , in comentariul lui CatWoman nu era vorba numai de media romanesti "peste tot in lumea asta presa este o afacere sau moare" si eu am mentionat Discovery drept contra exemplu.
Puppy lover a spus…
^ m-am băgat in vorba degeaba se pare.şi totuşi, ca să-l filmezi pe bear grylls mîncînd şerpi pe nu ştiu ce coclauri trebuie să cheltui sensibil mai mulţi bani decît pentru a ţine un neavenit la un pupitru timp de două ore. Şi să nu uităm oricum că discovery difuzează mai puţină publicitate decît concurenţa.
CM a spus…
Credeam ca de asta e blogul , ca sa se bage lumea in vorba. Eu cel putin , de asta sunt aici ca imi place sa stau de vorba.
:)
Puppy lover a spus…
^ mi s-a părut că te-ai enervat puţin de aia am spus ce am spus. Logic că de-aia e blogul.
xoxo :)
CM a spus…
Vezi, asta e necazul cu vorbitul pe net. Nu putem transmite toate nuantele. Nici vorba de enervare, sunt foarte relaxat, imi place sa discut tot felul de idei, chiar daca in contradictoriu.
Toate cele bune!

Postări populare de pe acest blog

Fractiile in matematica iubirii

It's not you, it's me