Mesaje Subliminale

Încă o văd, mai bine zis rememorez ultima dată cînd am văzut-o. Roşcată, cu şuviţe şatene şi blonde.Paltonul "ace de brad", o pereche de jeans verzi şi nişte converşi verzi. Era punkista. Pe cale de consecinţă, anarhistă, şi, cu toate astea ecologistă convinsă.N-ar fi renuntat pentru nimic în lume pînă nu te-ar fi convins ce si cum e cu ecologia. Mi-a cerut o ţigară şi am stat puţin de vorbă. Am strîns-o în braţe. E totuşi exagerat folosit verbul "a strînge". La cele 40 de kg, mi-era şi frică sa nu o frîng. Ultima dată era albă ca varul.
Dupa ce pleacă mă intorc şi-i spun cuiva ca N. se duce în maxim o luna. Intuiţia.
******
Duminică, 25 oct, ora 14:44. Mesaj "N. a murit". După zeci de telefoane dau de cineva care ştia ceva mai bine ce s-a întîmplat.
N. avea colagenoză, o nenorocire rară. Ar fi putut să trăiască, deşi citostaticele o slăbeau. A doua zi dupa 21 septembrie cînd am văzut-o ultima dată, N. s-a internat. A suferit 2 intervenţii chirurgicale, cea din urmă pentru o peritonită declanşată cît era în spital. Duminica dimineaţa, la 6 si 15, N. moare din cauza unui cheag de sînge provenit de la operaţie care obstrucţionează o arteră (cea pulmonară daca am reţinut corect), asta în condiţiile în care N. era tot la reanimare. O heparină n-aţi fi putut să-i faceţi, cretinilor???
*****
Marti, 27 oct.
La capela Dudeşti e depusă N. În pragul capelei, am senzaţia că trebuie să mă întorc pe calcîie şi să ies ACUM de acolo. Şi totuşi intru. Nu e N., seamană mai degrabă cu o păpuşă. E atît de albă că abia reuşesc să îi disting pielea de hainele albe. Mă aştept să deschidă ochii în orice moment şi să înceapă să rîdă. Nu o face, şi nici n-o s-o mai facă vreodată de acum. Sicriul alb, mic, e plin de trandafiri. Albi. Nu pot să o privesc mai mult de un minut. Şi totuşi, jur, e cel mai lung minut din viaţa mea.
****
Miercuri, 28 oct
Mîine e înmormîntarea. Nu ştiu dacă mă (mai) simt în stare. Ziua de ieri a fost groaznică.

*****
Iar tu, N., să fii fericită oriunde eşti acum.
Şi să ne ierţi dacă nu vom fi linşat javrele care nu ţi-au acordat îngrijirea de care ai avut atîta nevoie.

SISTEMUL SANITAR NU E LA PAMÎNT, E DE MULT SUB PAMÎNT!

Comentarii

Anonim a spus…
trist
Puppy lover a spus…
Pe naiba trist. E incalificabil ce s-a întîmplat.

Postări populare de pe acest blog

Madonna. Old news.

Fractiile in matematica iubirii

It's not you, it's me