Iubirea nu e ca fotbalul*

* Plec de la urmatoarea asertiune transmisa via sms de la o prietena care incerca sa ma consoleze: "Iubirea e ca o minge de fotbal. Cind nu o ai alergi dupa ea, cind o ai ii dai cu piciorul."

I. Nu putem compara iubirea cu o minge de fotbal deoarece:
  -Nu poti compara un concept, o idee cu un obiect. Asta contrazice legile logicii.
  -Iubirea e un concept complex tocmai pentru ca nu poate fi definita astfel incit sa-i acoperi toate valentele si laturile, pe cind o minge de fotbal e o banala sfera umpluta cu aer. Deci avem o contradictie comparind ceva care contine substanta, sentiment cu ceva cu aer, vid.
  -Cind intensitatea iubirii scade asta duce invariabil la disparitia ei. Nu poti sa o revigorezi pompind sentimente in ea.
  -Iubirea nu e conjugare de entitati abstracte. Daca desfaci o minge de fotbal o sa gasesti tot piele si aer, daca desfaci 2 suflete, niciunul nu va mai fi perfect. Indiferent ce facem in 2, ceva ramine mereu pentru omul ala indiferent cit de tari pretindem ca suntem pe moment.

II. Daca inscrii in pauza la fotbal nu se pune. Daca pui o iubire pe pause pentru un timp si in timpul ala inscrii in alte porti, poti foarte bine sa nu mai apesi play. Cel putin nu pentru mine. Am anumite principii vizavi de ralatii. Nu cred in rataciri temporare prin alte brate, buze sau paturi dupa care sa-ti aduci aminte ca ma iubesti.



III. Dupa iubire nu poti sa alergi sau sa dai cu piciorul. Persoanei, subiectului sentimentelor tale, poti insa. Totusi eu nu cred ca exista oameni care constient sa dea cu piciorul iubirii atunci cind presupunem ca iubirea e bilaterala, desi reciproca si nu exista imixtiuni externe cu miros de inselaciune.


**Amica respectiva e hetero, hetero, hetero. nu stiu de ce, dar aveam senzatia ca tipele hetero simt mai mult si mai intens si ca pot transmite cu acuratete mai multe emotii, mai diverse si mai profunde.
***Cea mai simpla definitie a iubirii am primit-o de la o tipa pe care am iubit-o in secret timp de vreo 3 ani. Si ea zicea asa: "Iubirea e doar un sentiment, dar atunci cind il ai e super." Habar n-ai cit de super a fost sa te iubesc trei, TREI ani fara nicio urma de reciprocitate, desi STIAI!
****Got dumped.2nd time it happens.
*****Astazi, 10 martie jurnalul meu implineste 2 ani de existenta. Uimitor.

Comentarii

De ce ar simti tipele hetero mai intens si ar putea transmite mai bine emotiile? Aici m-ai pierdut...
Puppy lover a spus…
^trecutul meu nesemnificativ mi-a arătat asta.
CM a spus…
Nu prea imi plac nici mie vorbele astea " de duh". Eu le ignor( sms uri , emailuri cu asemenea continut) .Ma bucur ca tu nu le ignori ,uite unui sms ii datoram un articol nou...
Cat despre sensul frazei in cauza cred ca l-ai ratat. Spune "iubirea e ca..." dar de fapt vrea sa spuna "tratam iubirea ca pe o minge etc". Comparatia nu e intre iubire si minge cum gresit ai presupus, ci intre felulin care ne raportam la persoana iubita si maniera cum tratam o minge de fotbal. Si ca sa merg mai departe cu comparatia, nu-ti fa griji, o sa mai primesti pase, pana una alta mai trimite bezele publicului...
Puppy lover a spus…
^mă simt ca după o ratare de la 11 metri. Aş vrea să nu mai joc niciodată jocul ăsta cu reguli nescrise.
Anonim a spus…
Hetero girls are somewhat, bitches! :))
Puppy lover a spus…
^interesantă opinie. O spui din proprie experienţă?
Anonim a spus…
Life is traveled once. Today’s moment becomes tomorrow’s memory. Enjoy every moment, good or bad because the gift of life is life it self. ;)La multi ani pitic!
Puppy lover a spus…
^nu e frumos să nu te semnezi, intuiesc cine eşti, dar nu pot spune cu siguranţă. În orice caz, tu mă cunoşti bine.

Postări populare de pe acest blog

Madonna. Old news.

Fractiile in matematica iubirii

It's not you, it's me