Mass media- prieten sau dusman?

Mass media este totalitatea mijloacelor de infomare a opiniei publice.
Opinia publica este, conform prozatorului Martin Page, un spirit larg, pasionat de cotidian, care crede in politica, isi cumpara haine frumoase, urmareste evenimentele sportive, viseaza la ultimul tip de gadget si se uita la stirile de la televizor.
Pornesc de la premisa ca Romania se afla intr-o criza acuta de modele.

Care este contributia mass media la aceasta?
Mass media ajuta la propagarea unor false probleme cum ar fi:


  1. lupta impotriva terorismului, acest dusman invizibil orchestrat de o mana de arabi, ca raspuns la razboiul petrolului.
  2. invazia extraterestra sustinuta cu exemple ca sotia prim-ministrului nipon care nu numai ca face declaratii in prime time despre cum a fost rapita de extraterestri, dar scrie si o carte despre asta.
  3. lupta impotriva incalzirii globale, fapt ce nu poate fi stopat daca fiecare cetatean circula cu bicicleta, recicleaza si colecteaza selectiv deseurile- ci daca inchidem citeva sute, poate chiar mii de fabrici. crimele, violurile, furturile- pretexte lipsite de orice importanta care aglomereaza inutil mintea telespectatorilor.
  4. afisarea, promovarea ostetativa, eclipsanta a unor oameni de care vesnicia nu va auzi, a unor oameni lipsiti de cultura, morala, valori , cultivatori de gol, efemer si inutil care nu pot decat sa alimenteze delirul ignorantei prin exploatarea exclusiva a detaliilor de consum.
  5. mediatiarea excesiva a arestarilor politice intr-un stat care se vrea democrat pentru a face deliciul, a satisface gustul populatiei proletaro-comuniste de a vedea un capitalist la inchisare. In romania, orice om bogat e bogat pentru a a furat de la altii.
  6. afisarea preponderent negativa a minoritatilor: lgbt, rommi, unguri etc.


Unde s-a ajuns? La un ridicol cu numeroase si nelinistitare valente tacite. Nepostimul in floare, un tineret incult si preocupat de futilitati, nereceptiv la arta si cultura, incapabil sa-si sisteze legaturile cu un sistem batranicios si defect.

Comentarii

minimonster a spus…
mi-am pierdut parola piticule... Da mi-am facut blog nou! Asa ca sa oftic neuronul meu cel uituc!
Puppy Lover a spus…
am bagat la cutiuta.

Postări populare de pe acest blog

Madonna. Old news.

Fractiile in matematica iubirii

It's not you, it's me