Awesome BUT single

Din când în când, o relație se termină și o relație începe. Se termină relația mea cu o femeie și (re)începe relația mea cu mine. Eu sublimez când sunt într-o relație și uit total CE VREAU EU. Și ma trezesc dupa 1 an jumătate sau 2 că EU NU ȘTIU CINE SUNT ȘI CE VREAU. Că am trăit prin ea, prin succesele si nereușitele ei, că am acceptat o listă lungă de compromisuri pentru care nici nu-mi trecea prin cap să-mi dau avizul cât eram lucidă și, deci neîndrăgostită. Și mă trezesc (știu că ma repet, da' abia acum MĂ TREZESC, la două luni și ceva după catalismul emoțional numit R.) că în ultimul an mi-am pierdut prietenii și cu precădere prietenele pentru că R. era geloasă. Mă trezesc că ea mi-a ales facultatea, că de un an și jumătate n-am mai decis nimic. Că fiecare tentativă de a gândi independent a fost sufocată cu "dacă nu faci ca mine, nu mă iubești". Mă supără teribil faptul că m-am uitat pe mine.

Pentru mine e așa: mă îndrăgostesc de o ea, ajung să o ridic la rang de prioritate absolută, de stea centrală a sistemului meu solar, iar la sfârșit mă înșală. Am ani de zile de când mă întreb de ce se întâmplă asta.

Dacă e să mă iau după declarațiile de interese ale celor single, toate vor o relație serioasă, toate sunt încântate de perspectiva unei relații cu cineva ca mine : cu educație, devreme acasă și care are de dat într-o relație, nu de cerut. Și, din când în când, câte-o tipă din asta mă înșală.

Concluzia propriilor experiențe e diametral opusă: femeile NU o vor pe aia care le face căpșune trase în ciocolată de Valentine's,  care își dă peste cap viața ca să le fie aproape în momentele importante sau care le sărută pe frunte când dorm.

Și atunci sunt awesome but single and planning to stay this way.



Comentarii

Docica a spus…
femeile vor barbati (metaforic spus...sau, mai degraba, antropologic). de fapt vor ca omul de care se indragostesc sa fie mai puternic decat ele. genul (sexul) nu are mare lucru de spus in ecuatia asta. de fapt femeile vor parteneri care sa le ofere siguranta. barbatii sunt mai rationali, ele mai instinctuale. e necesar sa o iubesti, sa o alinti, sa mergi cu ea la cumparaturi, sa o tii in brate cand plange, sa ii dai dreptate cand sufera...sa fii ccliseul acela din filmele siropoase. dar e vital relatiei sa o poti stapani pe Ea, cea care are nevoie sa simta ca poate pierde fraiele relatiei fara sa alunece in prapastie. e frumos sa visam la o relatie egala, plina de respect si romantism, dar e necesar sa taiem nodul gordian atunci cand trebuie, chiar daca apar lacrimi si acuze de gen: tu nu ma intelegi! e necesar sa impingem limitele atunci cand ne certam si sa comunicam mai mult decat simtim ca o putem face. ca atuni cand iti vine sa taci si sa te razbuni tacand, de fapt sa vorbesti. femeile au nevoie de momente categorice, de dead line-uri, de ironizari superioare, de putin piper in cioolata.

Postări populare de pe acest blog

Madonna. Old news.

Fractiile in matematica iubirii

It's not you, it's me