mi-e teama de stigmatizare

Mi-e greu sa recunosc asta pentru ca in general lumea cunoaste o alta fata a mea, partea comerciala,daca pot sa-i zic asa;altfel zis personajul.
Personajul critica, stie tot, e la curent cu toate, are cel putin o parere pertinenta in orice domeniu si mai ales da sfaturi.
insa personajul incepe sa ma oboseasca. Trebuie sa am raspunsuri la toate si incep sa ma satur de personaj. Ma enerveaza personajul meu atunci cand da sfaturi celor "normali" din jurul lui. Nimeni nu stie de fapt ca personajul n-are a face cu sfaturile, ca de fapt e o catastrofa emotionala si tocmai ce a avut un mare mare esec amoros.
Acum vreo cateva luni ma trezesc intr-un acces de sinceritate de-as fi fost in stare sa urlu in gura mare cine sunt.In seara aia trebuia sa dorm la B.,o prietena foarte buna in mod declarativ.
imi tot ziceam de ceva vreme ca daca nu-s sincera cu ea nu ii sunt prietena adevarata.
O iau pe departe cu intrebari generice(ce parere are despre comunitate, daca o deranjeaza parada etc.)
Aud ce spun toti: ca-i pacat, ca-i egoism, ca-i pe dracu-n patru.
apoi intrebare soc:DAR DACA EU AS FI...?
B izbucneste in lacrimi se uita in ochii mei ca la oaia ratacita a domnului si mi zice: "ai ceva de marturisit?"
Eu vad ca s-a speriat, imi aprind o tigara si ranjesc: "nu..era doar un test"
in realitate am fost dezamagita. am plecat desi trebuia sa raman. nu mi-a placut. ea are in continuare senzatia ca suntem prietene foarte bune, poate chiar cele mai bune insa din locul unde ma aflu eu mai e mult.
Long story short de atunci am tot avut nenumarate tentative de a parea str8. ultima din serie si poate cea mai exagerata a fost vineri seara pe la 5 si-un pic cand l-am vazut pe victoriei pe un prieten la fel de gay . m-am uitat insistent(pe calea aceasta imi cer scuze) si am trecut din nou ca str8 in fata lui B.
Mi-as dori sa fiu out, sa nu ma mai prefac, sa nu mai trebuiasca sa rad sec la bancurile cu gay.
Vreau sa fiu out, dar mi-e teama de stigmatizare.

Comentarii

joacadeamine a spus…
Draga mea:

Sa stii ca nu ai de ce sa iti faci probleme. Momentul despre care vorbesti ca despre o stare naturala va veni. Deocamdata starea naturala e alta si stii bine de ce e asa. Nu e nevoie de salturi fortate care sa te destabilizeze, e nevoie de tarie in interior, de multe sentimente frumoase cum stiu eu ca esti in stare, si sunt convins ca ziua respectiva va veni. Si atunci, notiunea de stigmatizare nu-ti va mai spune mare lucru.

Io te imbratisez cu drag!

Octavian
Docica a spus…
Voi repeta ce ti-am mai spus in alt comentariu, cu alte vorbe: prietenii adevarati sunt cei care te inteleg, chiar daca nu te aproba. Restul sunt doar oameni care vin si pleaca din viata ta. Vrei prieteni? Cauta! Nu generaliza, doar invata sa lupti. Nu ei trebuie sa te accepte pe tine, ci tu pe ei! Nu-i nevoie sa iti dea dreptate in afirmatiile tale sau sa te admire... in schimb e necesar sa nu te judece si sa fie langa tine atunci cand ai probleme. Intalnesti ignoranti? complexati? minti inguste? ipocriti? Treci peste ei fara sa privesti in urma si invata sa-i ignori. Si inca ceva: e nevoie de cel putin un om care te accepta asa cum esti si apoi vor aparea si altii. Iti spun asta din experienta proprie, nu vorbesc din carti.
Puppy Lover a spus…
@joacadeamine:merci:) poate ne vedem la parada.
XOXO :)
Puppy Lover a spus…
@Docica:prietenii adevarati care stiu sunt putini.ii numar pe degetele de la o mana.
ieri s-a intamplat ceva dragut, la subiectul de teza la romana profa ne-a dat de facut un slogan pentru combaterea homofobiei, altul decat cele 4-5 din statiile de metrou. m-a nimerit.ce sa zic, eu am fost surprinsa in mod placut, restul au bombanit-o!
revenind. mi-e teama sa nu pierd multimea asta pentru care sunt ca un fel de guru mai ales acuma cand am fost parasita e pustiu in sufletul meu si incerc sa-mi umplu tot timpul astfel incat sa nu am timpi morti. e o senzatie de gol pe care nu pot sa o umplu, dar incerc sa-mi distrag atentia.
Anonim a spus…
mie mi s-a parut extraordinar subiectul de la texa la romana (a ta)... inseamna ca lucrurile se misca, cel putin la nivelul oamenilor mai instruiti... cat despre 'stigmatizare', nu te ingrijora... gasesti pe pinkpong (la aplicatia lor wiki) etapele coming-out-ului... nu e usor si adeseori oamenii raman blocati la una din cele 5 etape... insa altii (mai echilibrati emotional si mai puternici - si prin asta spun ca nu toti oamenii au o putere de a 'dobori' stigmatizarea) termina intreg procesul si se simt mai impacati sufleteste...
ade a spus…
Si daca ai si-o mama habotnica si cu probleme cardiace severe, lucrurile se complica!
Puppy Lover a spus…
@ade:stiu cum e cu habotnicii. tu spui din proprie experienta?
ade a spus…
da iubita... drept spun!
Puppy_lover1312 a spus…
Like..are you gay? Nu prea pari:)
ade a spus…
da asa e ... nu prea par! Da nu stii tu cum e cu aparentele? Si chiar daca n-as fi, asta nu inseamna ca nu inteleg... hug, Ade

m-ai citit? n-ai lasat urme...
Puppy_lover1312 a spus…
Nu mă pot baza mereu pe Gaydarul meu din simplul motiv că mi-a mai jucat şi feste in ultimul timp.nu puteam să-mi dau seama dacă eşti sau nu. Chestii cu tematică specială n-am găsit la prima vedere in blogul tău şi de aceea..am parcurs listele de cărţi şi filme care m-au impresionat.probabil eşti o tipa specială. N-am lăsat urme pentru că nu am terminat de citit. Mi se pare interesant titlul blogului tău.
Anonim a spus…
Literele nu rosesc, e un loc in care-mi judec mintea 9 ce sper c- am dobandit-o acu 9 ani.N-are nimic comercial, e doar intro, ce sper sa devina candva comming out!
;O)
Puppy_lover1312 a spus…
Ce s-a întâmplat acum 9 ani?dacă nu-s prea indiscretă desigur...
ade a spus…
azi am revenit de la Cj.Credeam ca ai inteles... oricum, nu mai conteaza! IMPORTANT E CA AM DOBANDIT O MINTE9
Puppy_lover1312 a spus…
Kinda figured out:)
don't be so jumpy!:)

Postări populare de pe acest blog

Madonna. Old news.

Fractiile in matematica iubirii

It's not you, it's me